Öltözködés

Egész életedben úgy öltözködsz, úgy viselkedsz, ahogy Te. De nem most! Most csusszanj ki a saját bőrödből és bújj bele valaki máséba! Rejtélyes Vacsoráinkon nem te leszel jelen, hanem az általad alakított karakter. Magadat hagyd otthon és öltözz fel úgy, ahogy a választott Rejtélyes Vacsora történet megköveteli. Magabiztosan akarsz játszani és jól érezni magad? Akkor öltözz ki! Adunk hozzá pár tippet:

Női divat,
20-as évek
Férfi divat,
20-as évek

Női divat

Öltözködés szempontjából a 20-as évek forradalmi volt. A nők végre kényelmesebb ruhákat hordhattak (eltűnt a fűző), megjelenésük kissé fiússá vált. A 20-as években a kétrészes ruhákat felváltották az egybeszabott "zsákruhák", tunikák melyek nem derékban, vagy mell alatt, hanem szokatlanul a csípőnél voltak szabottak. Combközéptől a földig érőig az összes ruhahosszt kedvelték. A kerek, csónak és V kivágás is jelen volt. A ruhák háta gyakran mélyebben kivágott volt mint elöl. Ezt a kort a bő szabású ruhák jellemzik melyeket fliterekkel, gyöngyökkel rojtokkal és fodrokkal tettek nőiessé. A fejdíszek közt a legkedveltebb a fejpánt és a homlokot takaró kalap volt, melyeket előszeretettel díszítettek tollakkal (a tollboa is kedvelt volt). A hajviselet a nőknél elég egységes volt; általában rövid volt és göndör, amit gyakran kontyba fogtak, a hullámokat meg a fejükhöz simították.

Férfi divat

A férfi öltözködés nem sokat változott a 20-as évektől napjainkig. Kedveltek voltak a jól szabott, főleg hajszálcsíkos öltönyök, előkelőbb eseményekre meg a szmokingok. A kiegészítőkért ebben a korban a férfiak is oda voltak. Gomblyukukat virággal díszítették, szépen hajtogatott zsebkendőt tűrtek a zsebükbe, nyakkendőtűt és mandzsettagombot hordtak. A zsebórát is díszként használták. A kalapot és a kesztyűket is szerették. Továbbá jellemző volt a mellény és a hózentróger is - persze külön-külön. A legkedveltebb hajviselet az oldalt felnyírt fölül hosszabb volt, amit féloldalt választottak el, és a fejükre lapították.

Kapcsolat

Siófok / Székesfehérvár

H-P: 10:00-19:00, Szo-V: 10:00-15:00

Üzletvezető: Nagy Alexandra

Írj Viberen: +36-70-395-7-396

siofok@rejtelyekhaza.hu


Titkos szolgáltatások | Impresszum | Adatkezelési nyilatkozat

Minden jog fenntartva. Rejtélyek Háza